Νεα συνεργασια της Β.Σ.Καρουλιας Α.Β.Ε.Ε.Π. με το Κτημα Ζαφειρακη

No Tags | genika nea

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας Α.Β.Ε.Ε.Π. με το Κτήμα Ζαφειράκη

 

 

Αγ. Στέφανος, 03.04.2015

 

Σε μακροπρόθεσμη συμφωνία  από την 1η Απριλίου 2015, προχώρησε η Β.Σ.Καρούλιας για την διανομή των κρασιών του Κτήματος Ζαφειράκη.

 

Ο κ. Χρήστος Αργυρού, διευθύνων σύμβουλος της Β.Σ. Καρούλιας δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την νέα αυτή συνεργασία στον τομέα του κρασιού.  Το Κτήμα Ζαφειράκη από την περιοχή του Παλαιόμυλου, Τυρνάβου, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους με μοντέρνες ιδέες αλλά και γνώσεις για το κρασί, και όραμα για αναβίωση γηγενών ποικιλιών  με βιολογικές καλλιέργειες και δημιουργικές οινοποιήσεις.»

 

Τα κρασιά του Κτήματος Ζαφειράκη έρχονται να συμπληρώσουν το σημαντικό ‘portfolio’ ελληνικών οίνων της Β.Σ. Καρούλιας με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

 

Σχετικά με τη Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ:

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, στους Έλληνες καταναλωτές, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση που, ανάλογα με τις προσωπικές τους επιλογές και προτιμήσεις,  ταιριάζει σε όλες τις στιγμές.  Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Rémy Martin, Cointreau, Label 5,  Ocho Tequila , Bulldog Gin, Jägermeister, Glenrothes κ.α. Επίσης το τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το Καζανιστό Ούζο Στουπάκη, λικέρ Homericon,  καθώς και μία σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των Κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς,  ΕΟΣ Σάμου, Γαβαλά, Οινοποιείων Τρουπή, Μπαραφάκα, Ντουράκη κ.α.

http://www.karoulias.gr/el/index.asp

 

Σχετικά με το Κτήμα Ζαφειράκη:

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Τυρνάβου μια ξεχωριστή για τα δεδομένα της περιοχής οινοπαραγωγή. Ο 37 ετών Ζαφειράκης Χρήστος , αφού σπούδασε οινολογία και απέκτησε εμπειρία στην παραγωγή κρασιών ποιότητας σε οινοποιεία της Ιταλίας, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας

Εδώ και 4 γενιές η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την καλλιέργεια της αμπέλου, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια φυτεύτηκαν ξένες ποικιλίες όπως syrah, merlot, sangiovese, chardonnay. Σημαντική προσπάθεια στην αναβίωση της τοπικής και ξεχασμένης ποικιλίας ‘’Λημνιώνα’’ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα και με σαφείς προσδοκίες για ένα σπουδαίο μέλλον.

Το κτήμα βρίσκεται στη περιοχή Παλαιόμυλος Τυρνάβου. Το έδαφος χαρακτηρίζεται ως πηλώδες με έντονη την παρουσία τσακμακόπετρας γεγονός που χαρίζει μοναδικότητα, χαρακτήρα και φινέτσα στα κρασιά του κτήματος.
Πολύ σημαντικό ρόλο τη ποιότητα των οίνων παίζει η πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση την αμπελιών, η οποία σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό φυτεμένων πρέμνων ανά στρέμμα (550-600) , δημιουργούν ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Στο οινολογικό κομμάτι η προσπάθεια ανάδειξης του terroir της περιοχής οδήγησε στην χρησιμοποίηση αυτοχθόνων ζυμών σε όλα σχεδόν τα κρασιά από τον τρύγο του 2007.

http://domainezafeirakis.gr/

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση :

Τηλ. 6977278787

Τηλ. 2109480100


No Comments

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.